CBT – kuntouttavaa hoitoa, terapeuttista keskustelua ja muutostyötä, konsultaatiota

Ahdistusta? Paniikkihäiriö? Mielialaongelmia? Koetko haluttomuutta tai turhia pelkoja ja jännittämistä? Tarvitsetko tukea voidaksesi soveltaa paniikkihäiriökurssia omaan elämääsi? Tai onko ongelmasi ehkä jokin muu kuin pelkkä paniikkihäiriö? Kuten OCD, pakkoajatukset, epätodellisuuden tunne tai depersonalisaatio? Tai huono itsetunto, sosiaalisten tilanteiden pelko, esiintymisjännitys, jatkuva murehtiminen ja huolissaan olo? Tai jokin muu ongelma jossa ahdistus ja paniikkikohtaukset tai paniikkihäiriö ovat vain osa koko ongelmaa?

Tahdotko päästä paniikkihäiriöstä ja/tai: saavuttaa hyvän itsetunnon ja lujan itsevarmuuden? Parantaa ihmissuhteitasi? Tai vain suhtautua itseesi vähemmän kriittisesti?

Voit hyötyä yksilöllisestä terapeuttisesta keskustelusta, CBT pohjaisesta muutostyöstä. Yksilöllisessä terapiassa voit olla viikoittaisessa ‘live’ yhteydessä kanssani, kasvokkain, Skypen tai Zoom videotapaamisen välityksellä. 

Jos pääset Tampereelle, voimme tavata kasvokkainkin. Joissakin ongelmissa, kuten punastumisen pelossa tai sosiaalisten tilanteiden pelossa se voi olla tehokasta.

Jos et varsinaisesti kärsi paniikkihäiriöstä tai muusta ahdistusongelmasta, mutta haluat vain oppia olemaan rennompi, jännittää vähemmän – niin voit silloinkin hyötyä konsultaatioista kokeneen CBT terapeutin kanssa.

VOIT VARATA AJAN ARVIOINTIIN n. 75 MINUUTTIA hintaan 100.00 € – muut hinnat alla – lue kuitenkin seuraava…

CBT toimii. Se on lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa ja testeissä osoittautunut tehokkaimmaksi – ja nopeimmaksi- hoidoksi useimpiin ahdistus ja mielialaongelmiin, kuten paniikkihäiriöön, sosiaalisten tilanteiden pelkoon, pakko-oireiseen häiriöön, trauman jälkeiseen stressiin…se todella toimii. Ihmiset pääsevät eroon ongelmastaan ja alkavat elää oikeata elämää. He saavuttavat tavoitteensa. MUTTA CBT EI SOVI KAIKILLE. SE TOIMII VAIN JOS SINÄ TEET OSASI. Terapeutin rooli on mm. antaa erilaisia kotitehtäviä. Jos teet ne, niin pääset eroon ongelmastasi. Jos et tee niitä, niin asiat eivät muutu. Arin antama CBT ei ole psykoterapiaa. Se on muutostyötä.

CBT toimii myöskin vain jos sitoudut joksikin aikaa. Kyseessä on lyhytterapia, eikä vuosia jatkuva hoito, mutta kuitenkin yleensä vaaditaan ainakin 4-10 hoitokertaa sellaiseen ongelmaan kuin esim. paniikkihäiriö tai sosiaalisten tilanteiden pelko. Itsetunto-ongelmat ja masennus vaativat usein enemmän, ehkä noin 15-20 hoitoa, pakko-oireinen häiriö samoin ehkä hieman enemmän, jne.

Minä sitoudun hoitojaksoon asiakkaitteni kanssa ainoastaan jos uskon, että voin todella auttaa. En halua aloittaa hoitojaksoa kenenkään kanssa jos en usko, että voin auttaa sinua todella muuttamaan elämääsi ja pääsemään ongelmastasi eroon – saavuttamaan tavoitteesi! Jos taas uskon, että voin auttaa, niin sitoudun hoitoon 100%.

Tästä syystä aloitan hoidon seuraavasti:

Keskustelemme ensimmäisen arviointikonsultaation aikana onglmastasi. Minä kyselen useita kysymyksiä ja kartoitamme yhdessä missä olet nyt ja mihin haluat mennä. Jos tavoitteesi on vaikkapa päästä eroon paniikkihäiriöstä tai panikkikohtauksista, niin kysyn sinulta konsultaation aikana, muun muassa, että mitä haluat tehdä, sitten kun et enää kärsi paniikkihäiriöstä? Onko tavoitteesi ehkä aloittaa uusi ura, mutta mistä ahdistus ja paniikkihäiriö ovat sinua estäneet? Tai ehkä pystyä pitämään puhe – mistä paniikkihäiriö tai esiintymisjännitys ovat sinua estäneet. Tai luoda uusia sosiaalisia kontakteja…Laadimme yhdessä tavoitteet ja minä annan jo ensimmäisen konsultaation aikana ‘kartan’ siitä mitä sinun mielestäni on tehtävä. Voit sitten päättää noudattaa karttaa tai olla noudattamatta. Voit haluta tukea jotta varmasti saavutat tavoitteet. Jos olemme sitten yhtä mieltä siitä, että hyödyt ohjelmasta – ja haluat varata aikaa, niin sovimme viikottaiset konsultaatiot ja etenemme askel kerrallaan.

Ensimmäinen tilannearviointi siis antaa selkeän kuvan siitä, mikä on ongelmasi, mikä pitää sitä yllä ja mitä pitää tehdä jotta pääset ongelmasta eroon ja saavutat tavoitteesi. Pelkästään tämä voi auttaa ja olla kaikki mitä tarvitset. Tuolloin emme kumpikaan sitoudu mihinkään muuhun. Jos kuitenkin päätämme aloittaa hoitojakson, niin etenemme askeleittain hoitojakso kerrallaan, niin pitkään kuin tarvitaan jotta pääset ongelmastasi eroon. Varaamme aina yhden (usein n. kuukauden pituisen, 4 kertaa tapaamista) jakson kerrallaan. Emme sitoudu muuhun. Jos molemmat haluamme, niin jatkamme. Useimpiin ahdistusongelmiin riittää 2-4 hoitojaksoa missä tapaamme yhteensä 8 – 16 kertaa arvioinnin jälkeen. Jotkut tarvitsevat vain muutaman hoitokerran, nopeimmillaan potilaani on päässyt paniikkihäiriöstä yhden hoitokerran jälkeen!

 • Ensimmäinen tilannearviointi ja ongelman kartoitus, sekä suunnitelma ongelman ratkaisemiseksi maksaa 100.00€, eikä sido sinua, eikä minua, ja kestää yleensä noin 75 minuuttia.
 • Tapaamiset ovat n 50 minuuttia pitkiä.
 • Tapaamisia voidaan sopia tilanteen mukaan useampi peräkkäin.
 • Varsinaisen Hoitojakson pituus sovitaan yhdessä, ks alla. Edellä luetelluista syistä en suosittele yksittäisiä tapaamisia.
 • Kaikki hoidot maksetaan ennen kulloisenkin hoitojakson alkamista.
 • Sitoudumme kumpikin aina vain yhteen jaksoon kerrallaan.

Huom:

Varaa aika tilannearvioon vain jos 1. olet valmis tekemään asioita eri tavalla kuin ennen 2. uskot, että kykenet kyseenalaistamaan omia, ehkä piintyneitäkin uskomuksiasi 3. olet halukas uhraamaan viikoittain aikaa ( ja hoitojakson verran rahaakin) päästäksesi ongelmastasi eroon.

Ennen kuin varamme tilannearvion, lähetän sinulle kaavakkeen missä esitän joitakin kysymyksiä jotka alustavasti kartoittavat tilannettasi. Jos tämä vastaustesi perusteella näyttää siltä, että voin luultavasti auttaa, niin varaamme sinulle ensimmäisen tapaamisen. 

Terapiassa voitetaan CBT – ja paradakosaalisella menetelmällä:

arrow

Itsetunto ongemat

arrow

Esiintymisjännitys, Sosiaalinen pelko ja ahdistus

arrow

Masennus

arrow

Pakko-oireinen häiriö

arrow

Yleistynyt ahdistuneisuus, jännittäminen, jatkuva murehtimisen

arrow

Paniikkihäiriö, agorafobia

...Ja saavutetaan tavoitteet

HINNAT:

 • Arviotapaaminen - Etänä; Zoom tai Skype: 75 min, 100.00 €
 • Yksittäinen tapaaminen (50 min): 110.00 €
 • Hoitojaksot 4 tapaamisen jaksoissa: 400.00 €/4 x 50 min.  tapaamista
 • Tapaamiset ja hoitojaksot maksetaan etukäteen 
 • Kela ei korvaa hoitoja:
 • Praktiikkani on 100% yksityispraktiikka. Olen saanut CBT-koulutukseni ja suuren osan työkokemuksestani Britanniassa. Olen British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies (BABCP) hyväksymä, en siis suomalaisen Valviran kirjoilla psykoterapeuttina. Suomessa en tarjoa psykoterapiaa, vaan psykiatrisena sairaanhoitajana CBT pohjaista kuntouttavaa hoitoa. Joten et voi saada Kelan korvausta hoidoistani, vaikka sinulla olisi lääkärin lähete. Toisaalta voit luottaa siihen, että Britannia on CBT:n edelläkävijämaa, ja saat alan parasta hoitoa.
 • Varaamme aina yhden sovitun pituisen jakson kerrallaan
 • Emme koskaan kumpikaan sitoudu enempään kuin yhteen hoitojaksoon 
 • jos hoitojakson lopulla meistä molemmista sinä etenet ja haluamme jatkaa niin sovimme uuden hoitojakson

Ota yhteyttä, vastaan sähköpostiisi ja voimme sopia ajan.

Teknisiä ongelmia? Voit myös ottaa yhteyttä tätä kautta jos koet joitakin teknisiä vaikeuksia, esimerkiksi kurssimateriaalin lataamisessa, mutta muuten:

Tämä kontaktioboksi on tarkoitettu lähinnä yksilöasiakkaiden käyttöön, tätä kautta en voi vastailla varsinaisiin yksilöllisiin kliinisiin kysymyksiin. Jos haluat kysyä paniikista, ahdistuksesta tai jostain muusta tuollaisesta asiasta, niin toivon, että pistät kysymyksesi/kommenttisi blogiin kohtaan 'comments' johonkin ketjuun. Vastailen siellä voimieni mukaan ja kaikki hyötyvät.

 

Nimesi (vaadittu kenttä)

S-postisi (vaadittu kenttä)

Aihe

Viesti